About me


Coraline Steingueldoir


Consultant & Freelancer in Administratieve organisatie en procesverbetering

Happiness is loving what you do, success is doing what you love

Ik stel me graag even voor

Mijn naam is Coraline Steingueldoir.
Ik ben opgegroeid aan de Belgische kust en tweetalig opgevoed in het Frans en Nederlands.

Op 19-jarige leeftijd verhuisde ik naar Noord-Antwerpen en werkte gedurende 3 jaar bij een internationaal logistiek bedrijf waar ik als import-en exportmedewerker heel wat ervaring heb opgedaan in de transportsector.

Zoekend naar een nieuwe uitdaging kwam ik terecht bij een multinational voor gips- en metaalproducten waar ik als customer service representative aan de slag ben gegaan.
Al snel ontwikkelde ik een passie voor procesverbetering en na een aantal succesvolle projecten ben ik doorgegroeid tot interne kwaliteitscoördinator.

De periode daaropvolgend ben ik mezelf gaan verdiepen in het kwaliteitsmanagementsysteem ISO9001. Door het volgen van diverse opleidingen in risico analyse en intern auditeren ben ik zowel projectmatig als procesmatig gaan functioneren.

Als teamleader heb ik veel ervaring opgedaan in het leiden van administratieve medewerkers. En door kort op de bal te spelen en een goede aanwezigheid te behouden op de werkvloer was ik steeds het eerste aanspreekpunt om naar oplossingen te zoeken. Dit leidde tot mooie samenwerkingen en meer efficiëntie van het team.

Vandaag kan ik als freelancer mijn passie voor procesverbetering en het ondersteunen van anderen dagelijks inzetten, om een meerwaarde te kunnen bieden aan bedrijven en ondernemers die willen groeien door efficiënter aan de slag gaan.

In oktober 2020 heb ik Start2Bizz opgericht. Een ondernemersnetwerk voor lokale handelaars en ondernemers in de regio Noord-Antwerpen en Noord-Brabant. Ga naar www.start2bizz.com of klik hier voor meer info.


Gerealiseerde projecten

  • Optimalisatie van bedrijfsprocessen waarbij tijdswinst is gerealiseerd
  • Communicatieverbeterproject tussen fabrieks- en kantoormedewerkers
  • Evaluatiemethode geïmplementeerd waarbij de betrokkenheid van werknemers als prioriteit werd aanzien
  • Project management ERP systeem
  • Kwaliteitsrisico analyses
  • Papieren oplossing naar digitale optimalisatie
  • Creatie van diverse databasebeheer systemen in Excel met maximale input automatisatie
  • Training in mail management 1 op 1 en in groepsverband
  • Coaching in SAP tips & tricks

Mijn sterktes

Probleemoplossend

Ik observeer, luister, analyseer, beslis en optimaliseer.

Efficiëntie en timemanagement zijn hierbij mijn drijfveren.
Ik krijg voldoening bij het bedenken en implementeren van procesverbetering door de tijdswinst die kan gerealiseerd worden en door het zien van de impact die het heeft op de innerlijke rust van personen.

Sterk communicatief

Mijn spontaniteit en spraakzaamheid zorgen ervoor dat ik snel contact maak met mensen. Ik pas mij gemakkelijk aan in nieuwe situaties en een onderhandeling of discussie schrikt mij niet af.

Creatief, out-of-the-box

Ik ben vooruitdenkend, hou van verandering en vernieuwing.
Creatief kunnen zijn en out-of-the-box denken stimuleert mij om te willen blijven groeien.


Mijn vaardigheden

Talenkennis
Nederlands (moedertaal) | Frans (tweede moedertaal) | Engels (zeer goed)

Lean
Lean Management Green Belt | Project Management | Time Management

Kwaliteit
Risk Management | Interne auditor ISO 9001:2015

Logistiek
Incoterms | IMDG & CODEX

ERP
AS400 | SAP

Microsoft office
Excel formules & functies | Excel databankbeheer | Excel draaitabellen
Sharepoint | Visio 2010/2013 | Access | Word | Powerpoint

Marketing & Webdesign
Facebook, LinkedIN, Instagram en Canva
WordPress en Squarespace (basiskennis)

“Maak jezelf misbaar,

dan ben je van onschatbare waarde”

Coraline Steingueldoir

Contactgegevens

info@coralean.nl
+32 (0) 472 64 35 20
+31 (0) 6 831 519 85